keskiviikko 22. toukokuuta 2019

30. VILLAFRANCA DEL BIERZO

Olimme kaupunki asunnossa yötä, reitti oli otettava kiinni 1,5 kilometrin päässä. Nyt alkaa edessä liikkua aamuvirkkuja peregrinoja. Tie vie läpi esikaupunki alueen, ruusuja kaikissa väri sävyissä kilometri kaupalla, upeaa. Siistiä puutarhaa, kalliin näköisiä taloja, on silmän ruokaa.. Tänään on kaksi eri ryhmää 10-20 henkeä kantapäillä. Jos he ennättävät kahvilaan, niin on paras katsoa toinen paikka.

Ruoka aikaan syster tilaa tapakset, pientä naposteltavaa. Ensin tulee iso lautanen pehmeitä peruna lastuja, maustekastike on vahva mutta hyvää. Selvitämme perunat, missä toinen lautanen? Sieltähän se tulee, katkarapuja ja isoja 8 kpl. Siinäpä pähkäillään että tällä paikkakunnalla on eri käsitys mitä tapas  on. Urheasti selvitämme tilanteen, eikä viiniä tarvitse tilata lisää. Lämpötila nousee kuin Porissa, vaatetta vähemmäksi ja rasvaa nahkaan.

Kylän pitäisi näkyä ajan ja välimatka tietojen perusteella, toiveet ovat korkealla, kirkontorni kohoaa näkyviin. Kyseessä oli kappeli peltojen keskellä. Tien varressa on kyltti 3,5 kilometriä Villafranca, voi sarvipää. Tunnin jälkeen tuumasimme että oli hyvä kun kyltti valehteli. Matkaa oli vielä mutta kylä näkyi. Wifi baarissa syster etsii alberguen osoitetta, minä torjun nestehukkaa mallasjuomalla. Onneksi olemme lähistöllä enää puoli tuntia perille. Kivan oloinen paikka, peti on kolmannessa kerroksessa, 50 askelmaa rinkan kanssa, por favor.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti