torstai 30. toukokuuta 2019

38 ARZUA

Shortsi kelit heti aamusta, ensimmäinen kerta tällä reissulla. Nyt oli kulkijoita tiellä, useita pieniä ryhmiä sekä nopeita menijöitä. Jalka vaivaisia, rakkoja varpaissa tai kipeitä polvia. Diagnoosi on helppo, ovat aloittaneet vasta Sarria' sta viikko sitten, nuoret naiset enemmistönä. Sitten on vanhuksia 70 vuoden kahta puolta joilla on romanttinen kuva esitteistä ja tälläisten kävelin viikon kerrallaan bloggaajista. Tässä vaiheessa caminoa voin sanoa että tämä on raakaa touhua. Matkaa on tehtävä 20-25 km päivässä. Sittenkin menee reilu kuukausi 780 km selvittämiseen. Jos haaveilet  caminosta ala harjoitella 10 km aluksi. Lisäät matkaa kunnon alkaessa nousta.

Tänään oli hellettä 28 astetta laitoin rinkan suosiolla kuljetukseen. Silti oli nuutunut olo kun päästiin Arzuaan. Puolen päivän aikaan ei enää helähtänyt buen camino niin kuin aamulla. Vaeltajat olivat väsyksissä. Juominen oli unohtunut useammalta, suosittu ostos kahvilassa oli vesipullo. Meidän annos on 1,5litraa vettä  mukaan heti aamusta, puolen tunnin välein juomatauko.

Tämä meni nyt opetuskertomukseksi, mutta kun etsit ruoka ravintolaa, mene pääkadulta sivuun, ruuhka ravintolassa odotat tunnin annostasi, maksat liikaa ja saat samaa kuin edellisessä kylässä. Sivukadulla on nopea palvelu, hyvä ruoka ja edulliset hinnat. Tämä taas todettiin tänään ties monennenko kerran. Jos rinkassa on tilaa kannattaa matkamuistot ostaa ennen Santiago'a. Säästät selvää rahaa ainakin Arzuassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti