keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Systerin tilanne

Koska velipoika innoissaan kirjoittaa päivityksiä, olen jättänyt kirjoitushommat kokonaan hänelle. Nyt on kovin moni kysellyt polven tilannetta ja minulla on hyviä sekä huonoja uutisia.

Huono uutinen: lepo ei auttanut.
Hyvä uutinen: polvi sallii minun kävellä! Uskon että kinesioteippi, jonka velipoika ystävällisesti laittoi polveen, on vaikuttanut parantumiseen. Olen iloinen, että pystyn toistaiseksi jatkamaan vaellusta!

Samalla käytän tilanteen hyväksi, kerron tässä meidän tavanomaisesta päivästä, jotta teille tulee jonkinlainen käsitys caminolta.

Usein aamulla herätessä on pakko tarkistaa puhelimesta, mikä ja monesko päivä on menossa. Herätys on klo 5:30 ja tuntia myöhemmin olemme taipaleella.  Pienen aamupalan, jogurttia ja leipää, jälkeen kävelemme 10 km. Tarkoittaa ajallisesti 2,5 - 3 h. Usein löydämme kivan kahvilan, jossa nautimme aamukahvin lisäksi veljen mainitsemat zumot eli tuorepuristettua appelsiinimehua. Veli ottaa perunamunakasta (tortilla) patongin kera ja minä kinkkujuustosämpylän.
Sillä jaksaa jo kävellä lounaaseen saakka. Joskus, kun matka on lyhyt kuten tänään, vain 20 kilometriä, syömme lounaan vasta perillä. Muuten pysähdymme toisen 10 kilometrin jälkeen lounaalle.

Kun saavumme albergueen, eli majapaikkaan, rutiini on selkeä. Kengät eteiseen, rinkka petipaikan luo ja suihku kutsuu. Sitten lounas, nälkä on jo tässä vaiheessa.

Likavaatteita saamme pestyä usein, kun majapaikassa on pesukone. Se maksaa 3 euroa koneellinen.
Sitten velipoika usein hoitaa some-päivityksensä, minä valitsen siestan. Lepoa illalla klo 18 saakka, sitten ruokaa etsimään tai kuten eilen, yhteis illallinen kaikkien vaeltajien kesken klo 19. Tämän pari tuntia kestävän toimituksen jälkeen unta ei tarvitse kysellä. Klo 22 on valot sammutettava ja hiljaisuus aamulla klo 6 saakka. Kuorsaus tosin on sallittua. Korvatulpat ovat tarpeen.

2 kommenttia:

  1. Ekaks terveys: polvivaivaani suositeltiin 3xpvässä Buranaa viikon ajan. Antaa liikkua! Hätäapu sekin.
    Camino tarkoittaa kai sit vaellusta, vai? Hyvä kun laitoit selvennyksen zumoista sun muista. Yhteisillallinen, kyllä nyt vihertää täällä päässä. Toivottavasti matka jatkuu paremmissa merkeissä.

    VastaaPoista
  2. Tervehdys!
    Kiitos kommentista!Joko viherrys on lakannut? Minulla polvea ei varsinaisesti särje. Sen muljahtelu käy kipeää, mutta vain sen hetken, ei siis koko aikaa. En ole syönyt särkylääkkeitä jatkuvasti, joskus illalla olen yöksi ottanut, kun on enemmän tuntunut tarvetta.
    Jännä on se, että polvi tuntuu vaan vertyvän liikkumisesta. Aamuisin on vähän jäykkä aluksi, mutta puolen tunnin kuluttua kävely sujuu jo hyvin.

    Jep, camino tarkoittaa pyhiinvaellusta, mieluummin käytän tuota nimeä, kun en tee vaellustani uskonnollisessa tarkoituksessa.
    Matka jatkuu päivä kerrallaan hyvillä mielin ja niin kauan kuin polvi kävellä antaa.
    Voisitko laittaa kommenttiisi nimimerkin tai jonkun tunnisteen, kun emme aina velipojan kanssa tunnista, kuka jättää viestiä? Kiitos!

    VastaaPoista